TUVA OCH TURE I HEMLIGHETERNAS HUS (suom. Tuva ja Ture salaisuuksien talossa)

Tuva ja Ture keräävät salaisuuksia, jotka täyttävät heidän pienen talonsa.

Esitetään Studio-näyttämöllä ja kiertueella keväällä 2018.

Tuva ja Ture keräilevat salaisuuksia. He asuvat pienessä talossa, joka on täpötäynnä salaisuuksia. Tuvalla ja Turella on yhteinen erittäin salainen salaisuus, jota he vaalivat tarkasti.  Heillä on myös monta muuta salaisuutta, joita he eivät melkein uskalla paljastaa edes toisilleen. Salaisuuksia on monenlaisia, joistakin voi vatsa tulla kipeäksi, jotkut ovat noloja, toiset kätkettyjä ja toiset taas ihania. Näytelmä on kirjoitettu Ung Dramatik-projektin (Svenska Kulturfonden-säätiö tukema) puitteissa, jonka kautta Bertell on myös saanut tukea ja vinkkejä dramaturgi Hanna Åkerfeltiltä.

Projekti tarjoaa kohtaamisia lasten ja teatteritaiteilijoiden välillä. Lapset ovat yhteistyössä ammattilaisten kanssa ja oppivat miten teatteritaidetta luodaan ja miten näytelmiä kirjoitetaan.

Ann-Luise Bertell on siis kirjoittanut Tuva och Ture i hemligheternas hus-näytelmän ja hän on myös ohjannut sen. Lavastuksesta vastaa Peter Ahlqvist, joka myös esiintyy näyttämöllä Jerry Wahlforssin kanssa. Työryhmä teki yhteistyötä turkulaisen Braheskolanin lasten kanssa, he pohtivat näytelmän teemaa yhdessä ja vaihtoivat ideoita ja ajatuksia kohderyhmänsä eli lasten kanssa. Lasten kautta näytelmä myös seuraa lapsenomaista logiikkaa ja tapahtumapaikkana on selvästi lasten maailma. Salaisuus-teeman kirjailija Ann-Luise Bertell keksi Radim Malinicin The Book og Ideas-kirjasta sekä omast lapsuudestaan, joka oli täynnä salaisuuksia ja mielikuvitusystäviä.

Ensi-ilta oli 17.1. 2017 Braheskolan-koulussa ja sen jälkeen näytelmä oli kiertueella keväällä 2017 ja nyt Tuva ja Ture palaavat jälleen kiertueelle päiväkoteihin, esikouluihin, kulttuuritaloihin sekä perhetapahtumiin. Keväällä näytelmää esitetään myös Studio-näyttämöllä. Esityksen pituus on noin 40 minuttia.

ÅU: En lyhörd pjäs som har tagit inspiration av barnen själva​

Ann-Luis Bertells barnpjäs har en allvarlig kärna men närmar sig publiken med en lekfull ton...Jerry Wahlforss (Tuva) och Peter Ahlqvist (Ture) agerar precist med en finstilt slapstick som ledstjärna. ÅU/Ann-Christine Snickars

TS: Valloittava salaisuuksien talo​

Tuva och Ture i hemligheternas hus on mukavasti kirjoitettu, hyvin ohjattu ja mainiosti esitetty teos. Kaikki on yksityiskohtia myöten huolella ajateltua ja taitavasti toteutettua, kokonaisuus säilyy rauhallisena, eheänä ja tasapainoisena.
TS/Irmeli Haapanen

VN:En fullträff!

Både Peter Ahlqvist och Jerry Wahlforss är underhållande i sina roller. Humorn ligger ofta bara i gester och miner, tonfall och ögonkast.
VN/Mira Strandberg

HBL: Lekfullt och lärorikt i hemligheternas hus

Tuva och Ture spelas skojfriskt och sympatiskt av Jerry Wahlforss och Peter Ahlqvist...barnen får med sig lärdomar hem, invävda i dialogen på ett lekfullt sätt utan pekpinnar.
HBL/Katja Sandqvist

Spelplan

Februari 2018
TiOnToFr
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
    

Produktionsinfo

Laji: Lasten esitys 
PITUUS: noin 40 min.
TEKSTI: Ann-Luise Bertell
OHJAUS: Ann-Luise Bertell
LAVASTUS: Peter Ahlqvist
ROOLEISSA: Peter Ahlqvist ja Jerry Wahlforss

Varaa esitys kiertuetuottaja Jan Lindroosilta, jan.lindroos(a)abosvenskateater.fi
tai puh. 044-054 2121.