Aktuellt på Åbo Svenska Teater


Här hittar du information om vad som är aktuellt just nu

Biljettförsäljningen under sommaren


Biljettförsäljningen är stängd den 30.5-5.8.

 


Konstens natt på Åbo Svenska Teater 15.8.2019

 

I teaterhuset ordnas två öppna repetitioner av höstens storproduktion Kalevala, kl. 19 och kl. 20.15. Café Tiljan har öppet.
Gratis platsbiljetter kan hämtas i teaterns biljettförsäljning från och med tisdag 13.8.

Ca kl. 18-tiden kommer den roliga, kaxiga och lite självgoda Kråkan (skådespelare Samuel Karlsson) från den flerspråkig danssagan Snödrottningen att underhålla på Konstens natt på svenska vid Hus Lindman. Självaste isiga Snödrottningen är också med och en babblande, lite stollig prinsessa berättar om själva föreställningen Snödrottningen. Hon berättar också om teaterns andra barnpjäs Björkmusen och Näbbmusen.

 


Kom som publik – lär dig ta din publik!

 

Vad ska man göra med händerna då man håller en presentation? Och vart ska man rikta blicken? Kort sagt – vad ska man tänka på då man talar inför publik?

Vi erbjuder en interaktiv och engagerande workshop, där vår teaterchef Jukka Aaltonen ger enkla och praktiska tips på hur ditt föredrag framgångsrikt talar till era kunder, till er egen publik!

Du och dina kollegor får med hjälp av exempel och korta övningar i mindre grupper lära er hur man bygger upp och håller en presentation under ledning av en sann expert – Jukka är utbildad skådespelare och dramainstruktör och har över 30 års erfarenhet av att stå på scenen.

Workshopen räcker ca 30 minuter och kan bokas utan extra kostnad (värde ca 400 € + moms) för grupper på minst 20 personer som samtidigt bokar biljetter till föreställningen Kalevala på Stora scenen.

Ta kontakt med försäljningskoordinator Maria Weckman, maria.weckman(a)abosvenskateater.fi för att boka biljetter och workshop till något av följande datum:

on 9.10 kl.19
to 17.10 kl.19
to 31.10 kl.19
on 6.11 kl.19
on 13.11 kl.19
on 20.11 kl.19
to 28.11 kl.19

Förena nytta med nöje – kom på teater och bli samtidigt mästerlig på att tala inför publik!

 


The 24 Hour Plays: Turku Book Fair

 

Temat för årets bokmässa i Åbo är teater, och vi är naturligtvis glada över att vara med! Under mässan medverkar vi också i projektet The 24 Hour Plays: Turku Book Fair tillsammans med Åbo stadsteater och Linnateatteri. Projektet går ut på att under ett dygn skriva ihop och repetera en helt ny pjäs, samt sedan uruppföra den.

Läs mera om projektet här.