Aktuellt på Åbo Svenska Teater


Här hittar du information om vad som är aktuellt just nu.


Kommande evenemang hittar du här.

Konstens natt 13.8

Åbo Svenska Teater kommer att ha två öppna repetitioner av pjäsen Hemåt över isen på Stora scenen den 13.8 kl. 19 och kl. 20.15. På grund av gällande rekommendationer ryms det nu 130 personer i salongen. Gratis platsbiljetter fås från Thaliakvarterets biljettförsäljning i Hansa från och med tisdag 11.8 kl. 12.
Konstens natt på svenska ordnas på Hus Lindmans gård på Biskopsgatan i Åbo. Där kommer skådespelare Ingemar Raukola att spela ett kort utdrag ur barnpjäsen När Farfar blev ett spöke kl.17.45. Pjäsen har premiär torsdag 3.9.

 

Trygg teater

Efter en exceptionell vår är nu teatersäsongen igång igen. Vi fokuserar på publikens och personalens hälsa och trygghet och följer myndighetsrekommendationerna samt de gemensamma anvisningar som utarbetats för aktörer inom scenkonsten.

VI PÅ TEATERN

- städar våra utrymmen oftare
- stannar hemma vid minsta sjukdomssymptom
- iakttar god handhygien
- använder handskar och ansiktsskydd vid behov
- minimerar riskerna av köbildning, biljetter säljs därför endast i Thaliakvarterets biljettförsäljning i Hansa (inte inne i teaterns foajé)
- undviker hantering av kontanter
- håller kontinuerligt publiken informerad om läget

VI ÖNSKAR AV PUBLIKEN

- kom alltid friska till teatern. Om man insjuknar byter vi ut biljetterna till en annan föreställning för hela teatersällskapet
- lös ut biljetterna i förväg, gör bokning för pausservering i förväg samt kom i god tid till teatern
- håll säkerhetsavstånd till andra samt tvätta händerna och använd handsprit vid behov

Vi har saknat vår publik och ser fram emot gemensamma, fina och trygga teaterupplevelser den här säsongen, säger teaterchef Jukka Aaltonen och önskar samtidigt alla varmt välkomna på teater igen!

 


#Distansteater

Varje fredag under våren har vi bjudit på en inblick i skådespelarnas vardag och arbete under namnet #distansteater.

Vi publicerade inläggen på vår Facebook-sida, klicka här för att komma till den.

 


Vårt gamla vackra teaterhus är tryggt att besöka 

Sprickor i teaterns utrymmen har fått mycket uppmärksamhet i media på sistone. Grundliga undersökningar görs och situationen följs upp kontinuerligt.

Vi skulle aldrig äventyra publikens säkerhet. Efter undersökningar i huset intygar sakkunniga att det är säkert att vistas i teaterbyggnaden.