Snödrottningen teckenspråkstolkas på Åbo Svenska Teater!

Snödrottningen Lumikuningatar - den flerspråkiga danssagan för hela familjen spelas på Åbo Svenska Teaters Stora scen i december 2019. Föreställningen är ett samarbete med dansteater Aurinkobaletti och görs på fyra språk: svenska, finska, samiska och dansens språk. Föreställningen textas på svenska och finska.

Föreställningen lördagen den 28.12 kl. 13 har vi den fantastiska möjligheten att erbjuda föreställningen på ytterligare språk, det finlandssvenska och det finska teckenspråket.

Föreställningen har översatts och tolkas av Jenny Derghokasian och Eva Mäkinen. Tolkningen görs som en del av projektet LIVS2, som arrangeras av HUMAK. Lev i vårt språk är ett utbildnings- och forskningsprojekt, som försöker revitalisera och rädda det finlandssvenska teckenspråket.

-Vi såg en unik möjlighet att bidra med ytterligare två spännande språk i en redan flerspråkig visuell föreställning. Både det finska och det finlandssvenska teckenspråket borde få mer synlighet i samhället. I samarbete med teatern vill vi bygga broar mellan olika kulturer och framhäva det mervärde, som ett visuellt språk ger i teatersammanhang, säger Derghokasian och Mäkinen.

BILJETTER


OBS! Tolkningen sker på parkettens höger sida och för att se tolkningen bör du köpa biljett via länken nedan eller kontakt vår biljettförsäljning.

Biljetter till föreställningen kan köpas via denna länk: https://www.ticketmaster.fi/event/248057?CL_ORIGIN=ORIGIN5
eller via vår biljettförsäljning biljetter(a)abosvenskateater.fi, tfn 02-277 7377

Vid köp via nätet tillkommer Ticketmasters serviceavgift per biljett.

Mer information:
Ida Ridberg, ida.ridberg(a)abosvenskateater.fi, 044-344 5010