Våra scener

Åbo Svenska Teater har två fasta scener: den glittrande Stora scenen i nyklassisk stil med 367 platser och den intima Studioscenen med 100 platser. Dessutom spelas mindre föreställningar på caféscenen Tiljan. Vår teater har också regionteaterstatus. Det innebär att teatern har som uppgift att turnera med föreställningar i Åboland, i Västra Nyland och på Åland. Därför brukar vi tala om regionteatern som vår fjärde scen.

Det är också möjligt att hyra teaterhusets utrymmen för privata tillställningar.

Läs mera om uthyrningar här.

 

Stora scenen

Salongen är indelad i fyra biljettkategorier, A-, B- C-och D-platser. Prisgrupp II (B-platser) kan ha begränsad sikt/ komfort. Prisgrupp III (C-platser) har varierande sikt eller komfort (nr. 255-263, 280-288, 333, 334, 349, 350 är barstolar). Prisgrupp VI (D-platser) har både begränsad sikt och komfort.

Se en karta över salongen.

Våra egna föreställningar på Stora scenen textas på finska och/eller svenska. Textningen syns inte från rad 1 på parketten.

Det finns utrymme för fyra rullstolar på parketten.

Ingången till Stora scenen sker genom huvudingången vid Salutorget, adressen är Auragatan 10. Ingången för rullstolsbundna sker från Thalia-kvarteret i köpcentret Hansa, bredvid vår biljettkassa.

Stora scenens mått:
Scenöppning: 8,65 m
Förscen till ridå: 3,00 m
Spelutrymme, bredd: 11,40 m
Hela scen, bredd: 16,20 m
Scendjup (från ridå): 11,20 m
Höjd (scenöppning): 5,00 m

Adress: Auragatan 10

Studioscenen

Studioscenen, även kallad Studion, har en läktare med 100 platser. På denna scen framförs mindre föreställningar där åskådarna får en mera intim teaterupplevelse. Studioscenen är belägen i det sk Bagarhuset, och ingången till den sker från Antintalo i köpcentret Hansa. Scenen ligger på fjärde våningen och adressen är Eriksgatan 13.

Studioscenens mått:
Öppning: 12,60 m
Speldjup: 8,80 m
Höjd: 5,60 m (men taket sluttar vid bakscen)
Scenbredd: 9,70 m
Scendjup: 10,20 m

Adress: Eriksgatan 13

Tiljan

På vår caféscen Tiljan ordnar vi mindre föreställningar som till exempel musikuppträdanden och stå upp-shower. I salongen ryms 98 besökare. Till Tiljan kommer man antingen genom huvudingången vid Salutorget, Auragatan 10, eller via Eriksgatan 13A, beroende på föreställning. Tiljan är belägen på andra våningen.

Tiljans mått:
Scenbredd: 6 m bak, 4,5 m fram
Speldjup: 3 m på högra sidan, 2 m på vänstra

Adress: Auragatan 10