FLAME JAZZ

ca 1 h 30 min, ingen paus
Varierar
Jazzmusik, Tiljan

Flame Jazz fortsätter

Stämningsfulla kvällskonserter 2.12, 3.2 och 31.3 på Tiljan.

2.12 kl. 22 Flame Jazz: Kadi Vija Key Project


Kadi Vija – sång
Max Zenger – basklarinett
Tuomo Dahlblom – gitarr
Tuomas Timonen – trummor

Kadi Vija Key Project är en innovativ och känsloväckande ensemble som bildats kring den enastående sångaren Kadi Vija. Kvartetten består av den unga inhemska jazzgenerationens toppmusiker, vars exceptionella instrumentation skapar ett mjukt men fängslande och häpnadsväckanded sound, smidigt uppbackat av Vijas unika röstkonst.
I sammansättningen med kammarmusikkänsla spelar Åbobördiga Max Zenger basklarinett, Tuomo Dahlblom gitarr och Tuomas Timonen trummor. Musikerna har vunnit beröm i bland annat Maxxxtets, Herds och UMO Helsinki Jazz Orchestras led. 
Skivsläppskonserten för Kadi Vija Key Projects andra album "Extended Powerspots" består av Vijas nya kompositioner som tar lyssnaren på en känslornas bergochdalbana. Ensemblens musik är uppriktig och oförskönad med en ännu mer magisk dialog mellan musikerna än förut.

 

3.2 kl. 22 Flame Jazz: Antti Lötjönen Quintet East

 

Kontrabasisten Antti Lötjönen har internationellt varit med om det mesta. Nu tar han sitt band till Åbo i samband med utgivningsturnen av nya skivan "Circus/Citadel".

Kvintetten spelar huvudsakligen Lötjönens kompositioner, och seglar på fria men rytmiska böljor. Kompositionerna ger rum för lysande solister och kommunikation mellan musiker. Man slår inte fast någonting utan musiken får flöda fritt. Gruppen undviker inte risker i sitt uttryck eftersom misstag är en väsentlig del av musiken, som bringar musiken mänsklighet och värme. Första raden med solistisk kraft består av toppblåsinstrumentalisterna  Mikko Innanen, Jussi Kannaste och Verneri Pohjola. Bakom trummorna den alltid kreativa och personliga Joonas Riippa.

 

31.3 kl. 19 Flame Jazz: Signe feat. Mila Laine 

 

Vokalgruppen Signe som har varit nominerad till Jazz-Emma- och Teosto- pris uppträder som sångtrio i Åbo förstärkt med cellisten Mila Laine.

Gruppen gav ut sitt nya album "Morphemes" i augusti 2022. Albumet är den andra delen av trilogin Onomatopoesia. Med en serie av tre album kartlägger Signe människoröstens outforskade landskap. Helheten är en studie av att bli känsligare, och av behovet att fästa sig och leva i föränderliga livsmiljöer. Albumerna utvecklar sig från språkets minsta delar ljud mot stavelser, ord och slutligen lyriker.

 

www.flamejazz.com

BILJETTPRIS


Normalpris: 22,50 €
Pensionärspris: 20,50 €
Studerandepris: 15,50 €

Klicka här för flera prisuppgifter.

 


TS: Här klingar jazzen akustiskt vackert

Åbo Svenska Teaters Café Tiljan har blivit en musikalisk kammare för Åbos jazzfolk. Här klingar jazzen akustiskt vackert i lyxig miljö. Det kommande programmet lovar fortsatt hög standard.